Всяка последна сряда от месец февруари се отбелязва Световният ден против тормоза в училище, известен като "Ден на розовата фланелка“. Фланелката и цветът символизират неприемането на насилие и тормоз в училище. По този повод днес пред Община Пловдив зам.-кметът Георги Титюков, общинският съветник Румяна Толова, директорът на дирекция "Социална политика" Веселина Ботева и Чудомира Пинджева - директор на ОП “Радостни обреди" поставиха розови маски в знак на съпричастност, съобщиха от общината.



"Този ден трябва да ни напомни, че тормозът в училище съществува. Много ученици са жертва на обиди и унижения и това води до изключително неблагоприятни последици, влияещи върху тяхната психика и развитие.", коментира Георги Титюков.

Веселина Ботева допълни: "От всички нас зависи по какъв начин и с какви средства ще му се противопоставим, защото последствията от него могат да бъдат пагубни за всяко едно дете."

"Всички ние, обединени срещу насилието и тормоза, сме силата, която може да направи светът ни по-добър, да бъде изпълнен с доброта и позитивизъм. Посланията, които днес отправяме към Вас, са да бъдем дейни и отговорни, толерантни и разбиращи, за да направим светът по-доброи спокойно място за децата ни!", завърши общинският съветник Румяна Толова.