Община Баните и местният клуб по хокей "Мечките“, организират Демонстративен мач по хокей на трева на 30 септември от 15:30 часа на игрището в общинския център.

Мачът е част от Националната информационна кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца, провеждана от Държавна агенция за закрила на детето, съвместно с община Баните и Клуб по хокей "Мечките“. Националната кампания включва различни инициативи, една от които е Спортни активности на открито.

На 30 септември, в цялата страна ще се проведат различни спортни дейности, една от които е Демонстративен мач по хокей на трева в село Баните. В мача ще вземат участие деца от различни възрастови групи. За всички участници, Държавна агенция за закрила на детето са подсигурили специални обозначителни знаци и символични поощрителни награди.

Мачът ще се проведе от Димитър Дончев, Национален треньор по хокей на трева, Председател на постоянната комисия по “Образование, култура, здравеопазване, социални дейности и спорт" към местния парламент.

Община Баните се включва активно в предвидените от Държавна агенция за закрила на детето дейности и инициативи в Националната кампания.