Кметът на столичния район "Изгрев" Делян Георгиев и зам.-кметът на района Камелия Кюркчиева уважиха посланика на Виетнам Н.пр. До Хуанг Лонг. Двамата  присъстваха на официалния прием по повод националния празник на Виетнам, научи Sofia24.bg.

"Като една от най-бързо и бурно развиващите се икономики в Азия, Виетнам представлява огромен интерес за множество инвеститори и бизнес организации от Европа и света. България има десетилетни традиционни приятелски отношения с “азиатския тигър", което е добра предпоставка за активно участие на страната ни в някои пазари и икономически процеси в далечния изток. В културен аспект, образование и обмени, връзките между двете страни са още по-плодотворни", заяви Делян Георгиев.

От думите му става ясно, че през последните години са реализирани редица съвместни мероприятия.

"Благодарение на добрата и компетентна дипломатическа работа на нашата районна администрация с посолството и Българското дружество за приятелство с Виетнам през последните четири години, успешно бяха реализирани редица съвместни мероприятия, които допринесоха немалко за развитието на международните отношения на местно ниво

Когато през 2019 г. като кмет предприех целенасочени действия за работа с дипломатическите мисии, не съм и предполагал колко успешни и ползотворни за всички страни ще бъдат взаимоотношенията, които изградихме. Район “Изгрев" вече е уважаван, ценен и желан партньор за дипломатическия корпус, не забравена и невидима административна структура, стояща някъде имагинерно в пространството", добави кметът на "Изгрев".