В деня на покровителя и закрилника на българския народ Св. Йоан Рилски отец Васил благослови децата. Това стана в храм "Св. Йоан Рилски“ в село Средногорци, община Мадан, в деня на храмовия празник – 19 октомври, съобщиха от храма.

На светата Литургия  специално  бяха заведени децата от Неделното училище към храм "Св. Николай Чудотворец“ в Смолян, с духовен наставник отец Васил Маджаров, който е и енорийски свещеник  на тази църква. Това беше подарък за тях по случай успешното започване на новата духовна година по Вероучение, която е 13-а по ред. Те бяха придружени от учителките си Соня Цветкова и Мария Христева.  Местни миряни и гости от Мадан видимо се радваха на участието на децата  и ги подкрепяха. Неделното училище има традиция в началото на всяка учебна година  да организира поклоническо пътуване като подарък за децата от църквата.

В празничната света Литургия участваха и хористките от храм "Св. Николай Чудотворец“ в Смолян с диригент Радка Чакърова. Принесени бяха много пити и хлябове за здраве и благоденствие. Изпълнени бяха заедно молитви и песнопения.

В края на служението си отец Васил Маджаров се обърна към всички: "Днес се събрахме в този храм и почетохме покровителя и закрилника на българския народ,  преподобни наш отец Йоан Рилски Чудотворец. По неговите молитви Бог да благослови всички ни със  здраве, живот, благоденствие и напредък в живота и във вярата. Честит празник, обични в Господа братя и сестри, мили деца!  За много и благословени години!“

Раздаден бе благословен обяд, а децата се прибраха вкъщи радостни.