Децата на Велико Търново празнуват Деня на християнското семейство, който отбелязваме на 21 ноември, предаде кореспондент на "Фокус“. Във всички детски градини в старата столица днес ще има тематични уроци, концерти, рецитали и други прояви. Празникът ще бъде честван и сред по-големите – във всяко едно училище също ще има специални часове, посветени на Деня на християнското семейство.

В ОУ "Бачо Киро“ във Велико Търново ще има благотворителен кулинарен базар, който ще събира пари за семейството на Мирослава и Захари Първанови, които има новородени тризнаци и още едно дете на 2 годинки. Сладките и солени изкушения ще се продават в школото през целия ден, а в 12:30 часа в Актовата зала ще има програма със стихове, песни, танци и благославяния за здраве и успех. Базарът се организира от второкласниците и техните родители. Освен децата от ОУ "Бачо Киро“ и техните близки, на събитието са поканени и всички търновци, които искат да подкрепят благородната кауза.

Денят на християнското семейство и православната християнска учаща се младеж си е наш, изцяло български празник, датиращ от 1929 година. Тогава той е бил обявен за неучебен ден и децата с техните семейства сутрин са се приготвяли, посещавали са храма и са помагали на бедни, болни и други хора в нужда.