Децата на ЦСКА спечелиха осмото издание на футболния турнир в памет на Трифон Иванов. Домакин на събитието за поредна година бе стадион "Ивайло" във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус"

За купата спориха шест отбора – столичните "Левски“ и ЦСКА, "Етър ВТ“, "Лудогорец“ /Разград/, "Янтра 2019“ /Габрово/ и "Локомотив“ /Г. Оряховица/.

На първо място се класираха децата от ЦСКА. Купата на победителите бе връчена от заместник-кмета на Велико Търново по спорт, младежки дейности, туризъм и демографски политики Георги Недев и дъщерята на легендата Трифон Иванов – Марина.

Георги Недев пожела на малките футболисти да развиват все по-успешно уменията си, да следват примера и ярката диря, оставена от Железния защитник, да надградят постигнатото от него.

Съорганизатори на турнира са Зоналният съвет на БФС, Община Велико Търново и Общинско предприятие "Спортни имоти и прояви“.

Първото издание на спортното събитие в памет на Трифон Иванов се проведе преди осем години и бе спечелено от "Лудогорец“, следващите четири – от "Левски“ (София), а през последните три години купата е притежание на момчетата от школата на ЦСКА /София/.