За 4-та поредна година във Варна се организира благотворителна акция за събиране на учебни пособия и раници за деца от социално слаби семейства. За учебния процес те се нуждаят от тетрадки, моливи, блокчета за рисуване, химикалки и всякакви пособия за училище.

Кампанията ще подпомогне общо 68 деца от Варна и добричките села Белгун, Спасово, както и авренското село Садово. Тя е организирана от сдружение “Василица". Учебните пособия и раниците се събират в офиса на организацията, който се намира на булевард “Христо Ботев" № 8 във Варна.

Пратки могат да се изпращат до адреса и по куриер. В кампанията участват здравни медиатори, които ще съдействат даренията да стигнат до най-нуждаещите се. Целта на кампанията, която продължава до 20-ти септември, е тези деца да не отпаднат от училище. Повечето от тях са с един родител и живеят с минимални доходи.

"Има деца, които за да тръгнат на училище, родителите им правят ново обзавеждане на стая, купуват си най-скъпи дрехи, най-скъпи помагала, нов телефон, а другото дете не може дори да си купи тетрадка и молив и тук се получава една много лоша обществена бездна", сподели Мария Александрова, дарител пред БНТ. 

"Ние знаем всички, които имат нужда. Ние сме непрекъснато с тях. Всеки ден сме на терен, познаваме ги и затова искаме да помогнем на тези дечица наистина, които отиват на училище, наистина имам деца, които имат нужда от подпомагане", каза Красен Маринов, здравен медиатор.