Коледна работилница отваря врати във Велико Търново. Тя ще работи всеки уикенд до Рождество Христово, като първото ѝ издание ще е тази събота – на 9 декември, предаде кореспондент на "Фокус“. Работилничката ще е пред кабинета на кмета в Община Велико Търново. Децата и техните родители и близки ще могат да майсторят коледни играчки и украса, сувенири, подаръци и картички, с което ще станат истински помощници на белобрадия старец от Лапландия.

Фоайето на третия етаж в сградата на Oбщината ще бъде изцяло преобразено, а за празничната атмосфера ще помогнат и партньори. Всички материали и пособия ще бъдат осигурени на място, а за сръчните помагачи на Дядо Коледа ще има изненади и подаръци.

Коледната работилница отваря врати в 10:30ч. в съботния ден и ще продължи до 13:00 часа. Събитието е първото от три поредни – децата ще могат да майсторят играчки и украса за елхата и през следващите две съботи – 16 и 23 декември, отново от 10:30 до 13:00 часа. А в последния съботен ден от годината – 30 декември, работилницата пред кабинета на кмета ще е за сурвакници.

Коледната инициатива за децата е по идея на Даниел Панов по традиция се провежда още от 2011-а година.