Млади таланти от Варна ще рисуват голямо платно, като дар за детска клиника. Това ще стане на уъркшоп на 20 ноември, научи "Фокус".

Работилничката е по идея на художествено ателие "Детско слънце“, което ще отбележи своята десета годишнина с две събития - изложба и уъркшоп.

Изложбата се открива на 16 ноември от 18:30 ч. в Арт салона на Радио "Варна" и ще представи най-доброто от творенията на малките таланти, водени в изкуството от художничката Велина Гребенска.

На 20.11. (понеделник) от 14:30 до 17:30 в Арт салона на Радио Варна ще има уъркшоп за деца и младежи (6 - 18 г.). Те ще създадат заедно едно голямо платно на тема "Детски свят". Това много специално платно ще бъде дарено на детска клиника или детско отделение в една от варненските болници. Всички, които имат желание, са добре дошли да се включат в благотворителната инициатива с вход свободен.

Проектът “10 години художествено ателие “Детско слънце", който включва и печатно издание - каталог, се подкрепя от Фонд “Култура" на Община Варна.

Художественото ателие "Детско слънце“ започва своя път през учебната 2012/2013 година в СУ "Гео Милев“ – Варна, подкрепено от директорите Йорданка Юнакова и Албена Павлова, обясни Велина Гребенска.