Петокласници от ОУ "Христо Смирненски". Радомир, придружавани от класния им ръководител Стойка Костова, взеха участие в първата си специализирана полицейска операция по охрана на масово мероприятие – "Ден на град Радомир“.

Под ръководството на инспектор "Детска педагогическа стая“ Десислава Попова участниците бяха разпределени в съвместни екипи със своите "колеги“ от РУ – Радомир и заедно дадоха първите си съвместни патрули, като се погрижиха за организирането и опазването на обществения ред и сигурността.

Доброволците лично поздравиха заместник -кметовете на Община Радомир – Станислава Генадиева и Гергана Здравкова и им обясниха, че съвместно със служителите от РУ – Радомир ще се погрижат за опазване на обществения ред и сигурността по време на провеждане на празника.

Някои от малките полицаи, съвместно със служители от РУ – Радомир извършиха проверка на лични документи на граждани. Децата посетиха и разгледаха приемната за граждани на полицейските инспектори и инспектор "Детска педагогическа стая“ в центъра на града, като получиха информация за какво се използва и как функционира.

През цялото време малките бюстители на реда се радваха на изключително внимание от страна на учениците, гражданите и гостите на гр. Радомир, които пожелаха да се снимат с тях за спомен.