Ловният дом на територията на ДЛС-Тервел отново отвори врати за най-малките природолюбители от града. Децата посещават летните занимания към ЦПЛР "Малкия принц“, но за ден заниманията се пренесоха от горещия и слънчев Тервел в прохладните гори в местността "Кьостата“.

Идеята за интересния урок е на директора на ДЛС-Тервел инж. Георги Ботев, който всяка година организира занятия по Горска педагогика за децата от училищата и забавачките на общината. В началото на часа той обясни на малките ученици кои са най-ценните трофеи добити в стопанството и какви усилия и грижи полагат служителите, за да може териториалното поделение да се похвали с два национални рекорди – за елен лопатар и за сръндак.

Занятието продължи с важна информация за опазването на горите от пожари, поднесена от инспектор Георги Георгиев от РСПБЗН – Тервел. Горските педагози от Шумен и Провадия обясниха на децата защо е важно да се грижат за природата и да прибират  всички отпадъци които намират в горите.

Денят продължи с много игри, чрез които малчуганите по-лесно да разберат защо професията на горските е важна не само за горите, но и за всички нас. В края на занятията децата получиха за подарък книжката "Приказки от Старата гора“, чрез която по достъпен начин научиха как лесовъдите от стопанството се борят с инвазивините видове. Книжката е издадена със средства по проект на СИДП "Горите на Североизтока“ по програма Life  на ЕС.