Деца от Свищов са новите републикански вицешампиони по хокей на трева за 2024 година, предаде кореспондент на "Фокус". Отборът момичета и момчета до 14 години на СКХТФ "Дунав“ завоюва призът на държавното първенство по хокей на трева – открито, което се проведе в Неделино.

В турнира участваха шест от най-добрите отбори от цялата страна, класирани от 1 до 6 място в годишната ранглиста. В предварителни елиминационни срещи участваха 4 отбора, като победителите се включват във финалната четворка, а победените играят за 5-то и 6-то място. Отборите от финалната четворка играха по система Бергер по три срещи. Отборът на СКХТФ "Дунав“ реализира равен резултат срещу "Шампиони“ – София (3:3), победи с 9:2 отбора на "Вълците“ – Харманли и изгуби от шампионите "Мечките“ – Баните.

Най-значимата индивидуална награда на държавното първенство – тази за най-полезен състезател получи Ивайло Мухтаров от СКХТФ "Дунав“ – Свищов.

"Благодарим на състезателите – Ивайло Мухтаров, Симеон Есиров, Каан Ахмедов, Петър Стаевски, Габриел Фараг, Димитър Димитров, Иван Димитров и Явор Игнатов, както и техните треньориq и мениджъри – проф. Николай Марков, Радослав Радков и Николай Русев, че отново ни накараха да се чувстваме горди от техните успехи", казаха от Община Свищов.