Пример за подражание дадоха на цялата страна третокласници от Горна Оряховица. Малчуганите от СУ "Георги Измирлиев“ направиха дарение за детското отделение на местната болница, парите за което са събрани още на първия учебен ден, предаде кореспондент на "Фокус“. С това, което е трябвало дадат за букети, децата са купили 15 комплекта спално бельо за нуждите на горнооряховската педиатрия. Идеята е дошла от учителите, но родители и ученици са се отзовали веднага.

"Срещата ни мина изключително сърдечно. Бяхме топло посрещнати от ръководството на училището, от учителите и учениците. Много сме трогнати и в знак на благодарност подарихме по една роза на всеки учител, който не получи цвете на 15 септември, както и благодарствени писма до всеки трети клас от випуска", разказа д-р Елена Зарева, началник на Отделението по педиатрия.

Това не е първата дарителска акция "Пари за благотворителност вместо цветя“ на учениците от началния курс на СУ "Георги Измирлиев" към МБАЛ. Преди 4 година малките ученици събраха над 2110 лева и ги дариха за нуждите на АГО, с които бяха закупени хавлийки, дрешки, памперси и постелъчен инвентар.

Луиза Транчева