Деца и родители заедно изпразниха едно от големите сърца за пластмасови капачки във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Акцията в парк "Дружба“ бе организирана от екоактивиста Влади Ванков и Вероника Михайлова, която е координатор на Фондация "Искам бебе“ за старата столица и региона.

Провокирани от грозната гледка, в която сърцето е заобиколено от чували, туби и разхвърляни навсякъде капачки, те решават да помогнат без никой да ги моли за това.

"Много моля всички, които събират капачки – ако са повече /в торби или в туби/ - не ги носете до, около или върху сърцето – ние доброволносъбиращите и изчистващи съоръжението, няма къде да ги съхраняваме“, апелира Вероника и припомня, че ежегодно инициативата "Капачки за Бъдеще“ идва във Велико Търново – през пролетта и есента. Тогава всеки, който иска да ги подкрепи, може да го направи.

Тя и Влади благодариха на всички, които събират капачки и ги призоваха да продължат да правят добро.

"Фокус“ припомня, че каузата "Капачки за Бъдеще“ събира средства, с които подпомага различни болници в страната с кувиози, детски линейки и друга апаратура.