Голямо дарение направиха на Центровете за настаняване от семеен тип в Павликени и Елена свищовски ученици, предаде кореспондент на "Фокус". Благотворителната акция под надслов "Дар от сърце за Великден", която се проведе в СУ "Николай Катранов", само за дни събра дрехи, играчки, раници, настолни игри и книги. Инициатори бяха младежите от 7-ми и 8-ми клас, но в нея участваха всички възпитаници на школото, техните родители, преподавателите и целия персонал.

"Катрановци посрещнаха децата от Център "Вяра" в Свищов и бяха техни любезни домакини. За доброто настроение на гостите с танци и песни се погрижиха първокласниците с класен ръководител Веселина Страшимирова и учител в ЦДО Радостина Русева. Гостите имаха възможност да се включат в творчески дейности с четвъртокласниците с класен ръководител Петя Попова и учител в ЦДО Шенгюл Якубова, както и с доброволци от клуб "Ангелски сърца" с учители от ЦДО Яна Йорданова, Таня Валентинова и Вероника Ранкова. Момчетата от групата имаха възможност да поиграят и футбол на спортната площадка в двора на училището с Мирослав Костадинов", допълват от школото.

Освен това малчуганите и младежите се разходиха из Свищов и се запознаха с неговите забележителности.

На децата от Център "Вяра" – град Павликени бе предоставено половината от събраното в СУ "Николай Катранов" дарение. Останалата част, както бе предварително обявено, катрановци ще изпратят за децата в Центъра за настаняване от семеен тип в град Елена.