Дебютни романи на български автори са сред най-търсените четива през годината в Регионалната библиотека (РБ) в Добрич. Това съобщи Албена Петрова, библиотекар в секторите "Книгозаемане“ и "Изкуство“ в РБ "Дора Габе“, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна.

"Дебютният роман на Мария Лалева "Живот в скалите" е сред най-четените заглавия при нас, а следващият - "Пасиансът на архангелите", беше търсен още преди официалното му излизане на пазара. Първият роман "Глина" на Виктория Бешлийска също предизвика голям интерес сред читателите на сектор "Книгозаемане“. Сектор "Изкуство“ също обогати фонда си с прекрасни издания, които доставят истинско удоволствие на ценителите на хубавата книга. Такива са книгите на Георги Тошев "Тя, Цветана Манева" и "Георги Парцалев", "Безнадежден случай" на Богдана Карадочева, фотоалбумът "Васко Василев зад сцена", който прави моментна снимка на живота на уникалния ни цигулар, пътуванията му в различни страни, работата му с музиканти от цял свят“, посочи библиотечният специалист и допълни, че освен към художествената литература, читателите на библиотеката проявяват интерес към области, като приложна психология, история, бизнес и управление, литература, свързана със здравето, природосъобразния начин на живот и други.

"Сектор "Книгозаемане“ се стреми да поднася на читателите периодично обособени витрини с книги от определени автори или по определена тема. В навечерието на Рождество Христово , подготвената витрина с книги на коледна тематика бързо намериха своите читатели. По празниците много наши съграждани предпочетоха да поканят Коледния дух у дома и с едно хубаво коледно четиво“, заяви Албена Петрова.



Жулиета НИКОЛОВА