Дебютната песен "Wish“ на 19-годишния Мартин Кръстев от Балчик излиза като пилотен сингъл от предстоящия албум "Musical Dreams". Това съобщи самият музикант, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Музикалният албум е финансиран от Национален фонд "Култура“ по програма "Музикални инициативи“, премиерата му ще бъде в музикалните платформи в началото на месец април. Албумът включва различни по жанр и стил музикални творби - фолклор, съвременна класическа, джаз и експериментална музика, както и съвременна авторска поп музика и текст. Автор на музиката и текста на сингъла "Wish" е Мартин Кръстев, музикалният видеоклип e заснет и изработен от Павел Симеонов (режисьор и оператор) и Тодор Консулов (дрон). "Песента "Wish“ е със силно послание и е посветена на всички хора, които сме изгубили, или които са далеч от нас. Музикалният клип разказва човешка история. Дори когато сме загубили най-скъпите за нас хора, споменът за тях винаги ще остане жив в сърцата ни. "Wish" e посветена на баща ми“, разказва Мартин Кръстев.

Записът и звуковата продукция са дело на Милан Илиев от Добрич. Музикалният видеоклип се осъществява и с партньорството на Държавен културен институт - Културен център "Двореца“ в Балчик и Народно читалище "Паисий Хилендарски-1870" в Белия град. "Създадох песента през януари 2020 г. По-късно реализирахме записа в студио, а в началото на тази година заснехме клипа към песента. Благодаря на Николай Петров (контрабас), Добромир Костадинов (перкусии) и Мелиса Раифова (бековокали), които чрез своя талант внесоха колорит в песента. Благодаря на Радостина Койчева за помощта при корекцията на финалния текст. Благодаря на Милан Илиев за професионалната звукова продукция, на Павел Симеонов и Тодор Консулов за истински докосващия музикален видеоклип, на невероятните актьори в клипа – Николай Петров и неговия син Огнян. Благодаря на ДКИ -КЦ "Двореца“ и Народно читалище "Паисий Хилендарски-1870" в Балчик и на семейство Халачеви за съдействието с организацията на локациите на заснемане на клипа. Благодаря на преподавателите ни – г-жа Галина Гешева, г-жа Милена Пеева и г-н Севдалин Чобанов, които ни помогнаха с ценни съвети и насоки по аранжимента на песента. Благодаря на Ивелина Романова за вярата, подкрепата и координацията на проекта. Благодаря за подкрепата на най-близките ми хора. Благодаря на всички за отдадеността, вярата, професионализма и подкрепата в това двугодишно пътешествие“, споделя Мартин Кръстев. Той е роден на 1 март 2003 г. в град Балчик. Към момента изучава профил "Музика“ в СУ "Св. Климент Охридски“ в Добрич, специалност "Поп и джаз пеене“. Свири на пиано. Още от малък пее в различни формации - вокални групи, хорове, както в родния си град, така и в Добрич.

Изявява се и като солов изпълнител. Носител е на много награди от национални и международни фестивали и конкурси. Занимава се с аранжиране и композиция на музика. През 2020 г. печели първо и второ място с две негови композиции в Международния конкурс за композиция, организиран от фондация "Creative music class" в Атланта, САЩ, а през 2021 г. - диплома за постижения в областта на хоровата композиция от IV международен конкурс за хорова композиция "Александър Дмитриевич Касталски“ в Москва, организиран от Московската държавна консерватория "Пьотър Илич Чайковски“.

Жулиета НИКОЛОВА