Дебат на тема "Алтернативната енергия е бъдещето в енергетиката на Земята“ ще се проведе на 20 април в Търговско-промишлената палата в Добрич. Форумът е с начало в 14,00 часа и е част от поредицата събития, организирани от Европа Директно и Младежкия център в Добрич по повод Европейската година на младежта и Седмицата на Земята. Това съобщи Силвия Георгиева, младежки работник, предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Само преди дни в дорбуджанския град се е провел първият семинар на тази тема, в който младите хора са получили компетентна информация и са дискутирали теми, като климатичните промени, околната среда и възможностите за нейното опазване.

Изработени са арт инсталация "Мисия Земя“, която представя нашата планета, и дъбово дърво, символ на майката земя. На листата му участниците в семинара са изписали проблеми и възможни решения, свързани с климатичните промени.

"С интересните плакати, подредени в малка изложба искаме всеки да се замисли как може да е полезен на природата и да бъде активен в опазването на планетата. Арт инсталацията "Мисия Земя“ ще може да бъде разгледана и през тази седмица“, посочи Силвия Георгиева.



Жулиета НИКОЛОВА