Тротоарите на улица "Даме Груев" ще бъдат възложени за изпълнение на друга строителна фирма, съобщи за "Фокус" заместник-кметът по финанси Величко Родопски.

В изпълнявания в момента проект не е включено пешеходната част да стига до входовете на блоковете. Строителят "Парсек груп" е направил само ивиците покрай улицата, както е по договор. Останалата част обаче остава със старата тротоарна настилка и визията не е особено приятна.

"Искаме да го направим както трябва и затова ще възложим на друга фирма да направи тротоарите и подстъпите" - обясни Родопски.

Възлагането ще е по линия на договорите, които община Пловдив има със строителни фирми за текущи ремонти по райони. Споразуменията са типови, сключват се в края на календарната година и важат за следващата година. 

Новият изпълнител най-напред ще трябва да измери площта на тротоарната настилка. Допълнителната работа ще струва не повече от 150-200 хиляди лева, според предварителните изчисления. Ангажирането на друга фирма за довършителните строителни дейности няма да се отрази на плащанията към основния изпълнител "Парсек груп", уточни вицекметът.