Даровитите деца на Дупница получиха от кмета на Община Дупница Първан Дангов втората част от годишния финансов стимул за деца и младежи с изявени дарби, съобщиха за "Фокус“ от Община Дупница.

"Мили деца, поздравявам ви и благодаря за отличните резултати. Още веднъж честито. Гордеем се с вас. Продължавайте да се трудите все така упорито за радост на своите родители, баба, дядо и цялата дупнишка общественост. Пожелавам ви приятен ден и щастлива лятна ваканция", каза при награждаването кметът на Дупница Първан Дангов.

Финансово подпомагане за отличия на национални и международни конкурси и фестивали в областта на музикалното изкуство получи Дара Драгомирова. За отличия на национални и международни състезания по математика - Александър Радев.

За отличия на национални и международни състезания по кикбокс - Алисия Сусанина. Награда за отличия на национални и международни състезания по математика получи Георги Николов.

Димана Стоянова беше отличена за участието си в конкурси в сферата на изобразителното изкуство, за добри постижения в национални и международни турнири по таекуондо бяха отличени Даниел Нечков и Веселина Ангелова.