Дарителска акция събра 23 000 лв. за лечението на 32-годишния Андрей Андреев от смолянското село Момчиловци, който страда от множествена склероза, съобщи кметът Сийка Суркова. Сумата вече е преведена в банковата сметка на майката на Андрей, а тя изпраща своята искрена благодарност към всички, които отвориха сърцата си за благотворителността. Средствата са необходими за лечение и рехабилитация в чужбина.

Най-много средства събраха благотворителните коледен и новогодишен базар в Момчиловци - близо 8 000 лв., в които се включиха рекорден брой сръчни производители и майстори кулинари, посочи кметът на Момчиловци. За щедростта по време на празниците заслуга имат и певицата Нина Иванова и колегите й Валери Караасенов и Ради Драгиев, уточни тя.

Момчетата, които скачаха за кръста на Йордановден от Момчиловци дариха за каузата 5 000 лв., а "колегите" им от Устово - 2 600 лв. Коледарите на Момчиловци се включиха с малко над 2000 лв. Останалите средства са от дарителските кутии, поставени в търговските обекти.  

Средства за Андрей бяха събрани и от благотворителна акция на Езикова гимназия "Иван Вазов“ в Смолян. Те организираха благотворителни концерт и базар и бяха поставили кутии в различни търговски обекти. Сумата, събрана от учениците, е в размер на 13 300 лв. и тя също е преведена по сметката за лечението на младия мъж от Момчиловци.