Изненадващи проверки в нощни и увеселителни заведения правят във Велико Търново. Контролната акция е съвместна между служители на Районното управление и отдел "Оперативни дейности“ към НАП – Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“.

Повод за операцията са нерегламентираните продажби на райски газ. Идеята е изненадващите проверки да стопират или поне намалят търговията с вредното вещество.

"В нощта на 1 срещу 2 юли при проверка на нощно заведение в старата столица бяха установени нарушения, касаещи неиздаване на фискален касов бон и разлика в касовата наличност. За установените нарушения служителите от отдел "Оперативни дейности“ към Главна дирекция "Фискален контрол“ на НАП са съставили три акта за установяване на административни нарушения и две заповеди за запечатване на търговски обект“, обясняват от търновската полиция.

Предвидените, според Закона имуществени санкции, са в размер от 500 до 2000 лева и запечатване на обекта в срок до 30 дни.

Служителите от двете институции са категорични, че проверките ще продължат и проверяващите екипи ще бъдат безкомпромисни по отношение на установените нарушения.