Нека винаги намираме общото в различните идеи за по-доброто бъдеще на Велико Търново. Това призова в Деня на старата столица – 22 март кметът инж. Даниел Панов. В поздрав към всички боляри, още преди да започнат официалните чествания, той припомни, че Велико Търново – историческата и духовна столица на България е и домът домът на славните царе Петър, Асен, Калоян, Иван Асен II, Иван Александър и Иван Шишман.

"Градът, пазен от св. Патриарх Евтимий и светите Четиридесет мъченици! Извор на национална гордост, който никога не ще пресъхне! Неугасващо огнище на православната ни вяра! Олицетворение на българската войнска чест! Доказателство за огромната роля на нашия народ за просвещението и духовността на славянските народи в цяла Европа. Това е Велико Търново – нашият град!

Днес пред нас отново е светлият пример на благодетелите - предците ни, чиито дела сме призвани да надградим. Нека сме обединени и в празниците, и в делниците. Нека винаги намираме общото в различните идеи за по-доброто бъдеще на Велико Търново. Така, както са го правили гордите търновци, които почитаме. Така, както повелява заветът "Съединението прави силата“, изписан преди повече от 110 години на фасадата на Народно читалище "Надежда 1869“.

Нека Бог закриля Велико Търново и ни дава сили заедно да работим за любимия ни град!“, написа във Фейсбук кметът Панов и честити празника.

В този част той е на света литургия в храма "Св. 40 мъченици“, като още преди 10:00 часа ще тръгне с официалното шествие към централната част на старата столица.