Дама от София отправи запитване до район "Витоша" и до Столична община, касаещо новопостроените и новоинсталирани асансьори при обръщалото на трамваи номер 7 и 27 в кв. "Манастирски Ливади-Запад". Жената публикува и снимка във Facebook, видя "Фокус".

Публикуваме текста без редакторска намеса:

Здравейте Район "Витоша", Столична Община, искам да отправя запитване към вас относно новопостроените и новоинсталирани асансьори при обръщалото на трамваи 7 и 27 в кв. "Манастирски Ливади-Запад". Искам да ви попитам, проблем в качеството на самите машини ли е или е проблем в тяхното обслужване и сервизиране, за да не работят както трябва?

Почти всеки ден един от двата нова асансьора, а съвсем често и двата едновременно, не работят! Или стоят привидно в изправност, но не реагират на команда или изобщо са извън строя! Таблото с бутони и в двете кабини вече видимо стои нестабилно и бутоните потъват, а пластмасовите им профили са пред разпад.

При оползотворена, по ваша информация, сума от 570 000 лева по този проект и двата асансьора би трябвало да са изградени стабилно и да работят безотказно! Все пак те не се намират в централната част на града и определено употребата им е по-внимателна и умерена. Не е нормално нови машини да "сдават багажа" всеки ден или през ден!

Вземете мерки за оптимизирането им, в противен случай отново намирисва на едни "спестени" пари и асансьори изградени уж за половин милион, но реално като с подръчни материали. Снимката е от днес, а асансьорът си стои така, гостоприемно зеещ и неработещ!