Да са си взели поука от досегашните грешки очакват от новата власт великотърновци. Това показва запитване на "Фокус“, проведено сред жителите на старата столица.

Основните проблеми на града, които търновци открояват, са презастрояването и лошата инфраструктура.

"Проблемите безспорно са много. Инфраструктурата е в много лошо състояние. Друг проблем е презастраховането, липсата на паркоместа, озеленяването също изчесва постепенно от градската среда“, казва един от запитаните.

Друга дама допълва, че освен всичко изброено, лошият въздух също е бич за града, който не е индустриален, но се конкурира с промишлените центрове по този показател.

"Другият много сериозен проблем, според мен, е мръсният въздух, който дишаме, въпреки че не сме индустриален град и имаме претенции да бъдем туристическа дестинация, дишаме“, казва още тя.

"Липсата на инфраструктура, лошите улици, липсата на тротоари на някои места в града – това са основни проблеми. Също така може да се отличи и липсата на инвестиции. В града има няколко университета, но младите хора не остават тук, след като ги завършат, защото няма къде да работят. Старото военно училище мога също да го определя като проблем. В последните 10, може и повече години, теренът стои разкопан и там нищо не се случва“, обяснява ядосано трети.

На въпрос дали се работи за решения на всичко изброено всички запитани отговаря, че това, което се прави не е достатъчно.

"През последните години всички жители на Велико Търново от време на време сме чували за политики на Общината, но аз смятам, че не виждаме резултат от това нещо. Така, че аз смятам, че през месеците, които предстоят, не казвам години, а месеци, ние трябва да усетим като жители на града, че тези политики, проекти и решения, които се вземат на маса, най-сетне се случват и по улицата, и в живота ни“, обяснява един от анкетираните.

От новата власт жителите на старата столица ще очакват конкретни резултати, както и да си е взела поука от досегашните грешки.