Десетки любители на изкуството се събраха във фоайето на Общинския драматичен театър, което отново бе домакин на една интригуваща художествена изложба, предаде репортер на "Фокус“. Погледи е името, което събира 24 графични портрета в голям формат и почти едногодишния труд на младата авторка. Камелия Пешева учи изобразително изкуство в школата "Новите майстори" и има огромна колекция от награди в национални конкурси по изобразително изкуство и графичен дизайн и е един от водещите таланти във всички артистични проекти на групата. За първи път обаче тя се представя самостоятелно с тематична изложба, показваща сложното изкуство на моливната рисунка и портрета в голям формат.

Младата талантлива художничка бе представена от своя учител и наставник Евгени Серафимов. "Да събереш талант и да участваш в обща изложба е голямо постижение. Да се представиш сам, като самостоятелен артист, това наистина е нещо изключително. Щастлив съм, че в нашата школа пак имам нов майстор, който събра себе си и успя да изпълни това галерийно пространство с мисъл. Доста амбициозна задача“, каза Евгени Серафимов.

Той допълни, че младата авторка е излязла от зоната си на комфорт и вместо с характерния за нея живописен маниер се показва с нещо сложно и по-трудно – моливната рисунка. "Моливната рисунка и то когато рисуваш портрет, когато рисуваш портрет на конкретни хора. Художникът е голям толкова, колкото са големи мечтите му, а възрастта е само подробност“, допълни Серафимов.

От своя страна Камелия Пешева посочи, че очите са прозорецът към душата. Очите са тези, чрез които може да разбереш изключително много за един човек. "Аз съм радостна за това, че мога да покажа на хората как аз мога да видя през очите на другите хора“, каза младият талант Камелия Пешева.

Гостите на изложбата имаха удоволствието да видят палитра от интересни и провокативни лица на познати и непознати личности в черно и бяло и да си поговорят с Камелия и нейните приятели от школата по рисуване.