Пространство с 300 дървета в район "Младост“ ще бъде унищожено, а теренът от девет дка, на който се намира, ще бъде продаден за застрояване в резултат на решение, взето на последната сесия на Общински съвет – Варна. ДБ - Варна ще поиска областният управител да отмени това и други спорни решения, взети на тридесет и шестата сесия.

"Бях на място на терена днес и мога да кажа, че не говорим за сто дървета, а за над триста“, сподели общинският съветник Николай Капитанов. "Става въпрос за парково място, в границите на което е включено и дере с около 3 м. височина“, уточни той. Продажбата на мястото не само ще лиши района от зелени площи, но и ще застраши отвеждането на вода. По време на сесията ние предложихме да се разгледа отново проекто-решението на комисия, но това предложение беше отхвърлено“. Според общинския съветник, последните години общината продава стотици декари годишно, като това не е съобразено нито с интересите на варненци, нито се прави в резултат на изпълнение на градоустройствен план.

"Впрочем, имаме новина, най-накрая, след толкова години, кметът изготви отчет по изпълнението на ОУП, но удобно пропусна да запознае с него общинските съветници“.