Цяла седмица продължава програмата за честванията за Деня на народните будители в Свищов, предаде кореспондент на "Фокус". Проявите стартират с театрална постановка в Първо българско народно читалище "Еленка и Кирил Д. Аврамови“. "Полетът над душата“ ще бъде представен пред свищовската публика на 24 октомври /вторник/ от 19:00 часа.

Следващия вторник – на 31 октомври в крайдунавския град ще има концерт на възпитаниците от IV група "Пчеличка“ при ДГ "Васил Левски“. Той ще е в двора на къщата музей "Алеко Константинов“ и ще започне в 16:00 часа. 30 минути по-късно в изложбената зала на къщата ще бъде открита изложбата "Честита е България, че има такива синове“. Експозицията е документална и е събрана отфондовете на Историческия музей, от библиотеката на ПБНЧ "Еленка и Кирил Д .Аврамови – 1856“ и ХГ "Николай Павлович“.

Тържественото честване на Деня на народните будители ще е от 11:00 часа на 1 ноември и ще се проведе пред паметника на Дарителите.

Освен това до края на ноември всички жители и гости на Свищов ще могат да разгледат Изложба – графика на известни български художници от фонда на галерията, която ще бъде подредена в Художествена галерия "Николай Павлович“ от 1-ви.