"Цветовете на чувствата" в живописни картини гостуват в галерия "Тунела" в Държавен културен институт-Културен център "Двореца" в Балчик, предаде репортер на "Фокус". Изложбата може да бъде разгледана от 18 юли. Автор на картините е Лиляна Русева. ,,Живописта за мен е пулсиране, любов, щастие, страст, преживяване, изгубване и намиране на себе си. Емоция, родена от душата", споделя за себе си художничката.

Лиляна Русева е родена в Банско, но живее и твори в Добрич. През целия си съзнателен живот рисува графика, а от 15 години - с масло. Още от ученическите си години проявява склонност и необикновена възприемчивост към изобразителното изкуство. Рисува предимно пейзажи. Отличава се като творец, който дълбоко възприема заобикалящата го среда, но и умее да изрази себе си, чрез нея. Представител е на постимпресионизма, но черпи вдъхновение и от стилове, като реализъм и импресионизъм. 

В ателиетата на няколко утвърдени български художници тя изучава живописната техника. Работи основно с шпатула, четка и с напластяване на маслена боя. До момента Лиляна Русева има множество самостоятелни изложби в страната и чужбина. Излага свои картини в интернационални галерии редом с български и чужди автори. Участва активно в благотворителни пленери и симпозиуми в България и Европа. Нейни картини са притежание на частни колекционери и клиенти от Русия, Румъния, Холандия, Англия, Германия, Австрия, Италия ,Нова Зеландия, Канада, Норвегия и България.

"Изложбата ми ,,Цветовете на чувствата" отразява преживяванията и емоциите, които предизвикват у мен красотата и екзотиката на бреговете на Северното Черноморие. Тихите, живописни места, морският бриз и усещането за безкрайност се настаняват в мен и като светещи птици ме отвеждат в реално пътешествие на платното. В сърцето си изпитвам радост и любов към жътварката, розоберачката, синьото небе, бреговете, лодките и усещанията ми преливат в цветове. Всяка багра и нюанс в моите картини носи заряда на чувствата и емоциите, които изпитвам. Тези картини са моя прочит на небесното синьо, на морето от чувства и безкрайната любов към всичко, така на моите платна се раждат мечти", споделя Лиляна Русева.

Изложбата може да бъде разгледана до 30 юли. 

Жулиета НИКОЛОВА