Църквата "Св. Теодор Тирон“ в село Радилово чества своя храмов празник, предаде репортер на Радио "Фокус" - Пазарджик. Тя е построена през 1818 година на мястото на по-стар дървен храм и така е една от най-старите в Пазарджишко.

Под един покрив с храма "Св. Теодор Тирон“ се намира и църквата "Св. Неделя“. Тя е построена в по-ново време. В старата църква на служба са присъствали само мъжете, а в новата – жените. Църквата е изгорена при потушаването на Априлското въстание в 1876 година и е възстановена в 1883 година. След проведените ремонтните дейности през последните години извършени с дарения на жителите храмът придоби завършен вид.

През 2016 г. младежи от Радилово с доброволен труд и собствени средства събрани по време на Коледните празници освежиха и монтираха декоративно осветление на камбанарията. Петимата инициатори на благородната идея осветиха кулата в бяло и зелено. През 2018 година храмът в Радилово отбеляза своя 200 годишен юбилей. Църквата е със статут на паметник на културата от местно значение.