Кметът Димитър Иванов даде вчера старт на обновяване на пътната мрежа в Калековец, която е част от мащабен проект за реконструкция и рехабилитация на улици в шест села в община "Марица".

"Отново в празничен ден – в деня на Св. Александър полагаме началото на нов мащабен проект за обновяване на пътната мрежа в Калековец. Инвестицията се осъществява с финансовата подкрепа на държавата и Програмата за развитие на селските райони. Това е поредният проект, който община "Марица" спечели, и е дългоочакван за жителите на Калековец, но и на региона, тъй като пътят е правен преди 60 години, като след това по него са извършвани частични ремонти. Радвам се, че най-после ще бъде цялостно обновен. Това е вторият етап от мащабния проект за реконструкция на пътната мрежа в шест населени места. Първата част е почти завършена – в Граф Игнатиево и Динк“, заяви Димитър Иванов.

Той подчерта, че пътната артерия е от огромна необходимост за жителите и бизнеса в региона. Проектът е на стойност 807 000 лв.

"Ще помоля строителите да завършат проекта до 3 месеца, но държа и на качествено изпълнение. Възлагам контрола на ремонтните дейности на кмета на Калековец и на общинските съветници, като аз също ще инспектирам изграждането на пътния участък“, подчерта Димитър Иванов.

Отец Красимир благослови начинанието, след което Димитър Иванов постави камък в основата на градежа, а кметът на Калековец Георги Вълков ритуално разби шампанско в багера, който стартира ремонта на пътния участък.

"Искам да благодаря на г-н Иванов, защото всичко, което се случва в Калековец, е благодарение на неговата подкрепа. Благодаря и на заместник-кметовете, с които работим заедно за осъществяване на проектите за облагородяване на инфраструктурата и средата, в която живеят нашите съграждани“, посочи от своя страна Георги Вълков. А кметът на общината му припомни, че трябва да благодари на хората, които са му гласували доверие.

"Пожелавам ти така, както аз четири мандата оправдавам доверието на хората, така ти и екипът ти да го направиш. Знаете, че много държа полагането на нови инвестиции да започваме на християнски празници, като днешния, в който почитаме Св. Александър Невски. Както каза отец Красимир, благодарим на Господ, че ни дава здраве, сили, ум, за да продължаваме да облагородяваме нашите села, да правим инвестиции в името на доброто за населението, за бизнеса и най-вече за нашите деца“, подчерта кметът Иванов.

Реализацията на проекта ще създаде условия за привличане на още инвестиции в региона, ще се увеличи заетостта на населението, ще подобри транспортната инфраструктура и комуникациите. Обновената пътна мрежа ще повлияе на работната мобилност, на достъпа на местното население до общинския и областен център, ще способства за задържане на местното население и за повишаване благосъстоянието на жителите на Община Марица.

На събитието присъстваха председателят на Общинския съвет Виолета Христодулова, заместник-кметовете Гергана Титюкова и Николай Стаматов, както и кметове на населените места, съветници и жители на общината.