Човешки кости и дрехи са открити в местността Бешевия чукар, землище на Златоград. Това съобщи за "Фокус“ говорителят на Областната дирекция на МВР – Смолян, Елена Стоилова. Сигналът е подаден на 20 септември в 18:30 часа. Все още не е установена самоличността на откритите човешки останки.

Има назначена ДНК-експертиза и след приключването й ще стане ясно чии са откритите кости, каза още Стоилова.

"Има образувано досъдебно производство по чл. 115 и тепърва предстоят действия, с които да докажем на кого е откритото тяло. Тепърва предстои да бъдат назначени експертизи, включително и ДНК-експертиза за установяване самоличността на откритите кости“, каза за "Фокус“ заместник-окръжния прокурор на Смолян, Станчо Станчев.

Относно твърденията, че откритите останки са на изчезнал преди около две години мъж край Златоград, той заяви, че преди години наистина има случай на изчезнал човек в този район. Все още обаче, че може да се каже категорично дали това е той докато не излязат резултатите от експертизите, подчерта прокурор Станчев.  

"Фокус“ припомня, че през ноември 2022 г. бе обявен за издирване 73-годишният Асен Анджеров от Златоград. В деня на изчезването си той е бил облечен с черен анцуг, червено горнище с черни ръкави и черна тениска, носи сива шапка. Тогава от полицията посочиха, че мъжът страда от диабет и Алцхаймер. В продължение на няколко дни органите на реда, близки и доброволци издирваха безуспешно изчезналия мъж.