Членовете на Общинската избирателна комисия (ОИК)-Видин облякоха "весели" тениски за да внесат настроение след изморителния и на места инфарктен дълъг изборен ден, предаде репортер на "Фокус“. Така те спазиха своята традиция, за всеки избор, независимо дали за парламент или местен вот, да приемат и обработват протоколите облечени с "весели“ тениски.

За местния вот тениските са черни и отпред " грее“ заек, който държи морков. Изписано е с бели букви – КО?, ОС?  и КК?. Това означавало  кой е : "кмет на община“ , "общински съветници“ и "кмет на кметство“, разясни член на комисията. На гърба на тениската е  изписано "ОИК-Видин 2023“. Избрали са  заекът с морков, защото в ОИК тази година има много "зайци“- нови членове и помощници.

Не за първи път в годините членовете на видинската РИК  и ОИК обличат подобни тениски. Досега по време на предишни изборни кампании в изборния ден членовете са обличали тениски, на които е имало изобразена сова и омърлушено от работа куче.

През ноември 2021, на парламентарния вот, членовете на РИК -Видин бяха с тениски  с образа на един любим на деца и възрастни анимационен герой - Ленивец и надпис "Сгрешили сте протоколите!". Ленивецът размахва заканително пръст с едната си лапа, а в другата си държи чаша , на която пишеше на английски "You want it when" /Кога го искаш/. На гърба й пък - РИК -Видин - Последно въвеждане на резултати за народно събрание за 2021 г.

На изборите през октомври м.г. на тениските  на членовете на комисията отпред имаше щампа на енот с тъмни очила. Той бе вдигнал двете си предни лапи, показващи популярния рок-жест. Енота, според членовете на комисията бе красив, симпатичен, весел и създаващ настроение. Енотът според тях е символ на разбиране и уважение и който и да го погледнеше се усмихваше, си спомнят от комисията.

За изработката и закупуването на тениските членовете на ОИК-Видин сами за заплатили.

Изморените и изтормозени членове на СИК, както и членовете на ОИК са категорични, че тениските създават много настроение на всички след дългия изборен ден, карат хората да се засмеят и провокира тяхното чувство за хумор

За да си спомнят за всеки едни избори, останали зад гърба им, членовете на комисията, при приключване на приемането на резултатите си правят задължително снимка за спомен.