Пловдив е една голяма строителна площадка през последните години и волю-неволю пловдивчани се превърнаха в контрольори на всичко, което се случва. За нов казус съобщава пред Plovdiv24.bg наш читател:

"Здравейте, минах по улица "Доктор Никола Ковачев", пресечка на бул. "Васил Априлов", която наскоро бе ремонтирана във вразка с пробива под централна гара. 

Преди улицата беше павирана, а сега е с асфалт. Това, което ми направи впечатление, е, че по цялото протежение на улицата има само една дъждопреносна шахта. Паважът попива водата и такива не са необходими, но сега с асфалта водата при дъжд на практика няма къде да се оттича и при следващата по-сериозна буря вероятно улицата ще се наводни. 

Чудя се дали при ремонта не се е случило това, което преди време стана с асфалтирането на бул. "Копривщица" покрай Младежкия хълм, когато проектантите бяха забравили, че трябва да се сложат такива шахти и се наложи да ги добавят впоследствие. Тогава поне се сетиха още по време на строежа, а тук май ще се наложи ремонт на ремонта, за съжаление.".

Дъждоприемните шахти по улица "Доктор Никола Ковачев" са изградени, но последният пласт асфалт все още не е положен. Решетките ще се сложат след окончателното асфалтиране, коментира повдигнатия въпрос инж. Николай Иванов от фирма "Трейс груп холд", която работи в участъка.