В четвъртия ден на протестите земеделците от Великотърновска област се разединиха. Блокадата край село Шереметя напуснаха представителите на Асоциациата на земеделските производители в България, Говедовъдния съюз и Българската агрохранителна камара, предаде кореспондент на "Фокус". Причината е, че техни представители не са допуснати до преговорите, които според тях се "водят на тъмно" и не са в полза на българското земеделие. Останалите фермери очакват резултатите от преговорите с властта и ако те не ги удовлетворяват, протеста продължава през следващата седмица. 

"Не може преговори с премиера да се водят само от НАЗ (асоциация на зърнопроизводители) и БАК (Българска аграрна камара), без участието на представители на другото голямо земеделско обединение - Българската агрохранителна камара, в която членуват фермери и преработватели", категоричен е Цанко Цанев от АЗПБ.

Симеон Караколев, който е част от другата голяма организация в сектора Българска аграрна камара и от екипа, който преговаря с Министерство на земеделието пък заяви, че до края на деня земеделците ще решат дали ще има нови протести следващата седмица. Блокади ще има ако настояванията за изплащане на помощи, промени в закона и преразглеждането на участието на България в Звлената сделка не бъдат изпълнени. 

И днес, въпреки че бяха по-малко, земеделците отново запалиха слама, зърно, плодове и зеленчуци, както и вълна на пътя. Всичко това се случи под звуците на български народни и възрожденски песни. 

Днес бе последният ден от блокадите край село Шереметя. В събота и неделя простест няма да има, а през следващата седмица стачката вероятно ще се пренесе на жълтите павета в София.