Днес, четвърти ден, продължават блокадите на земеделците на основните пътни артерии в Северозапада, предаде репортер на "Фокус". Зърнопроизводители във Видин отново блокираха пътя към "Дунав мост 2". Земеделците не са съгласни да се налага да доказват загуби, за да получат помощи и за исканията си са готови да се борят докрай, докато не видят подписано споразумение. Днес блокирането на пътя и протестът им ще  продължи до 16 часа, каза за "Фокус" Жечко Андрейнски, председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите. В събота и неделя блокади на пътя няма да има, уточни той и допълни, че  ако и днес на предстоящата среща не се постигне съгласие с исканията им с правителството, то в понеделник протестите и блокадите ще продължат.

Днес ще бъде ограничен достъпът на тежкотоварни камиони и до граничния пункт с Румъния при ферибота в Оряхово заради земеделския протест. За пореден път зърнопроизводители, животновъди и пчелари от 10 ч. блокираха пътя Мизия – Оряхово.

От пътна полиция уточняват, че движението по основните пътни артерии в областите Враца, Монтана и Видин се регулира от полицейски постове. Трафикът се пренасочва по обходни и алтернативни маршрути и земеделският протест не пречи на движението на автомобилите и по-леките превозни средства.

Ирена Данаилова