Навършват се 25 години от адския взрив край бобовдолското село Големо село, отнел живота на шестима служители на МВР, предаде "Фокус“. На 4 септември се случва аварията в Централни взривни складове на мини "Бобов дол“.

Вечерта на 4 септември 1999 година от главният вход на склад № 3 на Централните взривни складове на "Мини Бобов дол" започва да излиза гъст пушек.

На място пристигат дежурните полицаи и екип от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението“ - Бобов дол. Започва гасенето на пожара. В един момент от огъня се взривяват няколко тона тротил, съхраняващ се в склада.

На място загиват пожарникарите младши лейтенант Иван Факирски, младши лейтенант Ивайло Парасков и полицаите капитан Крум Зарев, младши лейтенантите Ивайло Иванов, Венцислав Георгиев, Бисер Калистратов. Други четирима служители на МВР се разминават на косъм със смъртта и са откарани в миньорската болница.

Днес от 10.30 часа ръководители от МВР – зам. - министър Любомир Йосифов, директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“  главен комисар Александър Джартов,  колеги, приятели и роднини ще почетат паметта им и ще поднесат цветя на паметната плоча в двора на Районно управление - Бобов дол.