Четирима водачи, шофиращи след употреба на наркотични вещества са задържани от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград, съобщиха от полицията в областния град. В обедните часове на 02.02.2022 г. на ул. "Свобода“ в гр. Сандански, от полицейски служители на РУ-Сандански е спрян за проверка лек автомобил "Ауди“, при която е установено, че 19-годишният му водач шофира след употреба на наркотично вещество.

Около 21:25 часа на същата дата в района на изхода на гр. Симитли, след като е употребил наркотици, 19-годишен от с. Полена е допуснал ПТП с материални щети и без пострадали хора.

Движейки се в посока към с. Черниче, управляваният от него лек автомобил "Хонда Акорд“ е излязъл в страни от пътя и се е преобърнал. Около 00:05 часа на 03.02.2022 г. на ул. "Връх Бузлуджа“ в гр. Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич са проверени лек автомобил "Шевролет“ с 18-годишен водач и лек автомобил "Пежо“ с 19-годишен водач. С техническо средство е установено, че двамата младежи от гр. Петрич шофират след употреба на наркотични вещества.

Четиримата водачи са задържани със заповед за задържане до 24 часа. По случаите са образувани бързи производства.