Специализирана полицейска операция за превенция на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и противодействие на конвенционалната престъпност, стартира в ранните часове на днешния ден на територията на Ловеч.

В операцията участваха служители от "Охранителна полиция", "Икономическа полиция", "Криминална полиция", "Пътна полиция“ и прилежащите районни управления, служители на Зонални жандармерийски управления.

Четирима са задържани в хода на акцията, реализирана на територията на Ловеч. Образувани са 4 досъдебни производства, проверени са 25 търговски обекта и заложни къщи, извършена е проверка на 358 души и 315 моторни превозни средства.

В село Български извор са изградени два временни контролно-пропускателни пункта при входно-изходните точки на селото, което е и част от ПП I-4 София-Варна и се характеризира с изключително висок интензитет на пътния поток.

Екипи извършват щателни проверки на преминаващите превозни средства, включително и по ЗДвП. За установени нарушения са съставени 13 акта и 40 глоби с фиш.

От имоти в с. Български извор и Луковит полицаите са иззели вещества, които при тестване с полеви наркотест са реагирали на канабис.