Четирима пострадаха при пътни инциденти в Старозагорско през изминалото денонощие, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 8 октомври, около 09.00ч., на път II - 66, близо до разклона за с. Винарово, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация е самокатастрофирал л.а."Тойота", управляван от 39-годишен мъж, като колата излязла в ляво по посоката си на движение и се преобърнала в крайпътна канавка. Мъжът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което отчело 1,78 промила. Мъжът е настанен в болнично заведение, без опасност за живота. В РУ-Чирпан е образувано досъдебно производство.

В 09.50ч. на тел.112 в РУ-Казанлък, е получено съобщение от 53-годишен мъж за лице в безпомощно състояние на ул. "Хр. Ботев" в Павел баня. Полицейски екип е посетил местопроизшествието. Установено е, че 83-годишен мъж е управлявал велосипед и е паднал на улицата, като си ударил главата. Той е настанен за лечение в болнично заведение с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

Около 17.20ч., на кръстовището на ул. "Стара Планина" с ул. "Александър Стамболийски" в Казанлък, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, то е между л.а."Фолксваген", управляван от 77-годишен мъж и мотоциклет "Сузуки", управяван от 18-годишен мъж. Пострадал е мотоциклетистът, който е настанен в болнично заведение, без опасност за живота. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол, отчетени са отрицателни резултати. Местопроизшествието е посетено полицейски екип при РУ-Казанлък.

Около 17,45ч., по път II-66 /Околовръстен път на гр. Чирпан/, до разклона за с.Ценово е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация е самокатастрофирал л.а."Опел", управляван от 21-годишен мъж, като колата е напуснала пътното платно и се преобрърнала. Пострадал е водачът, настанен е в болнично заведение, с опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол и за употреба на наркотични вещества, отчетени са отрицателни резултати. В РУ-Чирпан е образувано досъдебно производство.