Четирима пострадаха при катастрофи в Старозагорски през изминалото денонощие, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

Вчера, около 09:00 ч., в индустриалната зона "Голеш" в Стара Загора, по ул. "Орехите", се е движил мотоциклет "КТМ", управляван от 16-годишно момче, неправоспособен водач на МПС. Поради неизяснена към момента причина, тпй е блъснал движещ се по същата улица в обратна посока л.а. “Лексус", управляван от 41-годишен мъж. В следствие на удара мотоциклетистът е получил фрактури на двете бедра. Откаран е в УМБАЛ - Стара Загора, където е настанен за лечение, с опасност за живота. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни. В сектор "Пътна полиция“ при ОДМВР - Стара Загора е образувано досъдебно производство.

На същия ден, около 12:36 ч. по първокласен път I-5, се е движил л.а. "Волво", управляван от 54-годишен мъж. На км. 185+500, на входа за гр. Шипка, същият застига и блъска л.а. "Хюндай", управляван от 70-годишен водач. В следствие на удара л.а. “Волво" е излязъл извън платното за движение и се блъснал в крайпътен знак, а л.а. “Хюндай" навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал челно л.а. “Рено", управляван от 49-годишен мъж. При настъпилото ПТП е пострадал водачът на л.а. “Рено“, който е получил счупване на гръден прешлен и контузия на главата. Настанен е за лечение в УМБАЛ - Стара Загора, с опасност за живота. Пътник в същия автомобил - 71-годишен мъж, е получил натъртвания в областта на гърдите. Обслужен е амбулаторно и е освободен, без опасност за живота. Водачите на лeките автомобили “Волво" и "Хюндай" са тествани с технически средства за употреба на алкохол  и наркотични вещества, като пробите са отрицателни. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство.

           

Малко по-късно, около 13:10 ч., по АМ "Тракия", на км. 158, в посока изток - запад, се е движил т.а. “Скания", управляван от 47-годишен мъж. Поради движение с несъобразена скорост, той е застигнал и блъснал аварирал т.а. "Мерцедес", управляван от 39-годишен водач. В резултат на удара, водачът на т.а. “Скания" е получил контузии на главата и фрактури на ребра. Обслужен е амбулаторно и е освободен, без опасност за живота. Извършените тестове с техническо средство за употреба на алкохол на двамата водачи са отрицателни. В РУ - Чирпан е започнато досъдебно производство.