Четирима души са приети в болница в Смолян с хранително разстройство. Това съобщи за "Фокус“ дежурната сестра в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Смолян. Те са баща и дъщеря на 12 години, 34-годишен мъж и младеж, както и младеж 17 години. Приети са снощи в лечебното заведение с повръщане и разстройство.

"Днес вече са по-добро състояние, направен има е ехограф, нямат повръщане, спокойни са и приключили със системите. Сега и четиримата се чувстват доста по-добре. При приемането в болницата и четиримата са казали, че са яли дюнери от едно и също място“, допълни сестрата.

Тя уточни, че в последните горещи дни се увеличават и чревните инфекции, както и летните вируси.  

Регионалната здравна инспекция – Смолян веднага е извършила проверка по случая, съвместно с Областната дирекция по безопасност на храните – Смолян, съобщи за "Фокус" д-р Сийка Чернева – директор на дирекция "Надзор на заразните болести“ в РЗИ - Смолян. "Извършено е проучване на хоспитализираните, извършена е проверка в търговския обект, от който са купени дюнерите, взети са необходимите проби, но все още резултатите ще бъдат готови до няколко дни“, поясни д-р Чернева.

Д-р Валентина Мелемов от Областна дирекция по безопасност на храните – Смолян посочи за "Фокус", че екип от отдел "Контрол на храните“ е извършил проверка на търговския обект, взети са проби, написано е и предписание и се очакват резултатите от пробите.

Собствениците на търговския обект са го затворили до изясняване на случая.