Четирима души пострадаха при пътни инциденти в Старозагорско за последните три дни, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 28.07.2023г., в 11,50ч., в РУ-Раднево е получен сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествие с пострадало лице на кръстовището на път III - 554 и ул. "М. Станев" в гр. Раднево. По първоначална информация, при посещение на място. е установено, че същото е между л.а."Опел", управляван от 46-годишен мъж и л.а."Фолксваген", управляван от 80-годишен мъж. Окзана е медицинска помощ на две жени пътували в Опела и водача на Фолксвагена, като всички са прегледани и освободени, без опасност за живота. Водачите на автомобилите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, отчетен е нулев резултат и за двамата. Образувано е досъдебно производство по чл.343 ал.1, б."б" от НК.

На 30.07.2023 г., около 22.37 ч. на кръстовището на ул. "Христо Ботев" с бул. "Св. Патриарх Евтимий" в гр. Стара Загора, е настъпило пътнотранспортно произшествие между л.а."Пежо", управляван от 52-годишен мъж и л.а. "Ауди", управляван от 53-годишен мъж. Пострадал е 26-годишен мъж, пътувал в л.а. "Ауди", на който е оказана медицинска помощ и е освободен, без опасност за живота. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, при което била отчетена концентрация на алкохол 2, 61 на хиляда за водача на Пежото и нулев резултат за водача на Аудито. Водачът на Пежото е задържан срок до 24 часа. В сектор Пътна полиция е образувано бързо производство по чл.343б, ал.1 от НК.

Рени АТАНАСОВА