Четирима души пострадаха при катастрофи през уикенда в Старозагорско, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 20 октомври, около 18.15ч., по бул."Св. Патриарх Евтимий" до кръстовището с ул."Св. Княз Борис" в Стара Загора, е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, инцидентът е между лек автомобил "Пежо", управляван от 24-годишен мъж и пресичаща булеварда 56-годишна пешеходка. Жената е получила различни наранявания, обслужена е амбулаторно и е освободена, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол, отчетен е отрицателен резултат. В сектор "Пътна полиция" е започнато досъдебно производство по чл. 343,ал.1,б."б" от НК.

На 21 октомври, в 04:14ч, на 173 км по АМ "Тракия", е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, инцидентът е между лек автомобил "Хонда", управляван 23-годишен мъж с пътник 30-годишен мъж и движещо се срещу колата стадо овце с пастир 34-годишен мъж. Пътникът и пастирът са получили различни наранявания и са настанени в медицинско заведение, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, отчетен е отрицателен резултат. В РУ-Чирпан е образувано досъдебно производство по чл.343, ал.1,б.б от НК.

На 22 окотомври, около 17.30ч., на км. 226+800 по АМ "Тракия", е настъпило друго пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация е самокатастрофирал лек автомобил "Додж", управляван от 63-годишна жена. Пострадали са 42-годишна жена и 52-годишен мъж, пътували в автомобила, които са настанени в болнично заведение, без опасност за живота. Водачката е тествана за употреба на алкохол с техническо средство, отчетен е нулев резултат. В сектор "Пътна полиция" е образувано досъдебно производство по чл.343, ал. 1, б. "б" вр. чл. 342, ал.1 от НК.