Четири общини от област Видин ще участват в най-голямото у нас туристическо изложение "Ваканция & СПА Експо 2024", предаде репортер на "Фокус“. Тази година 40-то издание на туристическото изложение, което за първи път в историята на "Ваканция & СПА  Експо 2024“, предстои да се проведе в периода 13-15 март 2024 г. Последното издание събра заедно над 260 участници от 16 държави; организирани бяха 32 съпътстващи събития. Бизнес изложението привлече вниманието на над 10 000 посетители от страната и чужбина, уточняват организаторите.

Видинска област ще се представи на изложението с щандове на община Видин и Белоградчик, участие ще вземат и общините Кула и Димово, уточняват от Областната администрация, които подкрепят логистично видинските участници.

Щандът, на който ще се представи община Видин, ще предлага разнообразни туристически рекламни материали, разкриващи природните и исторически забележителности на региона. Общината вече има сключен договор с организатора "Интер Експо Център" и очакванията са, че условията за развитие на туризма ще бъдат представени по достоен начин за привличане на потенциалните клиенти на международната туристическа борса, каза главният експерт "Реклама и информация в туризма" в общинската администрация Цецка Цокова.

За първи път, от седем години, в изложението ще участва и Община Белоградчик, каза заместник-кметът Ангел Боянов. Щандът на община Белоградчик е платен от частен инвеститор от района, който го предоставя на кметството за реклама безплатно. Ще бъдат рекламирани условията за туризъм, които предоставят уникалните Белоградчишки скали, пещерата "Магура“ и Рабишкото езеро, както и десетките къщи за гости и хотели и различните атракциони -летене с балон, обиколка с велосипед, АТВ и посещения на винарските изби в района.