Четири училища в община "Тунджа" спечелиха проекти по Национална програма "Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда", по модул 1 "Съвременна среда за качествено обучение по хуманитарни науки, по география и икономика, по технологии и предприемачество и за целодневна организация на учебния ден".

Общата стойност на проектите е 58 899 лв. - Основно училище "Христо Ботев", с. Ботево - 14 984 лв.; Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий", с. Бояджик -14 986 лв.; Основно училище "Христо Ботев", с. Кукорево - 13 944 лв. и Средно училище "Св. Паисий Хилендарски", с. Скалица - 14 985 лв.

С реализирането на дейностите по Националната програма ще се подкрепят училищата, със съвременни ресурси и условия за обучение. Спечелените проекти ще позволят на образователните институции да подобрят своите образователни среди, като осигурят модерни технологии, оборудване и материали за качествено образование в областта на хуманитарните науки, географията, икономиката, технологиите и предприемачеството и за целодневна организация на учебния ден.

Обновяването на учебните кабинети ще бъде с модерно оборудване, технологии дидактични средства и материали. В ОУ "Христо Ботев“, с. Ботево и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“, с. Бояджик ще се обновят кабинетите по история и география; в ОУ "Христо Ботев“, с. Кукорево, ще се обнови кабинета по технологии и предприемачество, а в СУ "Св. Паисий Хилендарски", с. Скалица ще бъдат обновени две класни стаи подкрепа за целодневната организация на учебния ден, предоставяйки на учениците по-добри условия за учене и отдих.

Това са нови възможности за нашите ученици и ще подкрепят техните усилия в стремежа им към знания и умения, които са необходими за успешната им реализация в бъдеще.