През изминалото денонощие екипите на регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе са работили по 4 произшествия, съобщават от полицията. 

През целия ден вчера служители и техника от подразделенията на дирекцията са поддържали дежурство на терен в района на възникналия в неделя пожар в гората над кв. Средна кула. Огнеборците са извършвали наблюдение и са гасили локални огнища, възобновяващи се в трудно достъпните и силно затревени и обраснали участъци.

За съдействие са се включили  отново доброволци, както и екипи на общинското горско стопанство. През изминалата нощ дежурството е продължило, екипи на пожарната и днес са на местопроизшествието.

Пожарникари от РСПБЗН – Две могили, между 11:59 и 12:40 часа, са гасили запалване в суха трева и отпадъци, възникнало в двора на основното училище в с. Обретеник. Произшествието е ликвидирано без щети.

В 17:14 часа служители от Втора РСПБЗН, а впоследствие и от Първа РСПБЗН, са изпратени на сигнал за излизащ гъст дим от местност по пътя за село Николово. На място е установено, че горят работилница, трактор, мотокар и суха трева в близост. Пожарът е потушен. При произшествието не са пострадали хора.

Вечерта в 20:50 часа служители от РСПБЗН - Две могили са реагирали на сигнал за запалена суха трева в двор на къща в с. Бъзовец. Пожарът е ликвидиран без щети.