Четири фирми са подали документи за участие в обществената поръчка за основен ремонт на ОУ "Тодор Каблешков" в пловдивския кв. "Прослав", предава Plovdiv24.bg. Кандидатите са "Запрянови - 03" ООД от Асеновград и пловдивските "Хиа строй" ЕООД, "Агрила Инженеринг" ЕООД и ДЗЗД "Динамик" (с участието на "Динамик електрик груп" ООД и "Цоневски ПК" ООД).  

Предстои да бъде обявена датата на отваряне на ценовите предложения.

Обществената поръчка е инженеринг за ремонт на ОУ "Тодор Каблешков" на стойност над 2.2 милиона лева без ДДС. Средствата са осигурени по процедура "Модернизация на образователна среда" по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Поръчката включва проектиране, строителство и авторски надзор за основен ремонт, реконструкция, преустройство, пристрояване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в училището. Изпълнението на поръчката не е разделено на обособени позиции, като възложителят определя и прогнозните стойности на отделните дейности. Лимитът за проектиране е 40 000 лв. без ДДС; за строителство - 2 185 535,86 лв. без ДДС; за авторски надзор - 10 000,00 лв. без ДДС. Обща прогнозна стойност на обществената поръчка - 2 235 535,86 лева без включен ДДС.

Възложителят поставя също така минимални и максимални срокове за изпълнение на дейностите предмет на възлагане: за изработване на Технически инвестиционен проект е не по-кратък от 30 календарни дни и не по-дълъг от 60 календарни дни; за изпълнение на строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор по време на строителството не по-кратък от 350 календарни дни и не по-дълъг от 520 календарни дни, считано от датата на откриване на строителната площадка с подписване на Акт образец № 2 до датата на предаване на строежа и приемането му от възложителя, с Акт образец 15 съгласно Наредба № 3 от 31 юли 2003 г.

Финансирането на обществената поръчка частично, до размера на 1 235 535,86 лева без ДДС, се осигуряват от средства по Националния план за възстановяване и устойчивост, за което общината има подписан договор. Сумата 1 000 000 лева без ДДС представлява съфинансиране от Община Пловдив, съгласно Решение от 18.09.2023 г. на Общински съвет – Пловдив.