Почистването на Варна продължава с всички сили. Мобилизират се и нови, това съобщи кметът на града Благомир Коцев.

На снощното заседание на антикризисния щаб бяха взети редица важни решения:

Събраната след бедствието дървесина ще се раздава на хора в нужда - социално-слаби лица и хора с увреждания. За това ще се погрижи общинското предприятие "Управление на проекти и озеленяване“.

Приоритет остава разчистването на листната маса и отстраняването на падналите дървета. Те трябва да се почистят по най-бързия начин, заради метеорологичната прогноза за очаквани дъждове и опасността от затлачване на шахти и канали с листна маса. Затова ще се разчита и на всички граждани, които сега сами се включват в почистването в техните райони.

За тези граждани, които имат желание да вземат участие в почистването като доброволци към работещите екипи на терен - моля свържете се с районните кметства. От там ще ви включат в някои от групите на терен, на които да помогнете. Работна ръка в момента ни е особено нужна.

Четири автобусни спирки и 151 стълба за улично осветление са потърпели щети по време на урагана. Предстои възстановяването им, като се изчакват огледите от застраховател.

Учебните занятия са в нормален режим. От четвъртък, 23 ноември, се възстановяват и присъствените учебни занятия в тези четири училища, които бяха в онлайн режим поради нанесени щети от урагана – I ОУ "Св. Княз Борис I", ОУ "Васил Друмев“, ОУ "Константин Арабаджиев“ и Професионална гимназия по текстил и моден дизайн.

"Благодаря на всички варненци, които изказаха готовност да помогнат с чистенето на града в рамките на доброволческата инициатива "Да почистим Варна заедно“. Очаквайте скоро повече подробности за организацията на акцията в събота и неделя", каза Коцев.