Община Чепеларе, СУ "Васил Дечев" и НЧ "Родопска искра 1880" организират на 19 февруари 2024 година от 15.00 часа в библиотеката на читалището отбелязване 151 години от гибелта на Апостола на българската свобода, съобщиха от общината.

Паметта на Васил Левски ще бъде почетена с кратко литературно четене на есета и оригинални  произведения посветени на Апостола, с участието на Детски театрален състав към Читалището.

Портрет на Апостола ще бъде поставен в библиотеката на НЧ " Родопска искра 1880" на статив  и всеки гражданин или организация в Чепеларе може да отдаде своята почит с поднасяне на стръкове цветя. Портретът е подарък от Община Чепеларе за библиотеката.

Кметство Малево организира на възпоменателна церемония по повод 151 години от гибелта на Васил Левски пред паметника на Апостола в 10.30 часа на 19 февруари.

Церемонията включва тържествени  слова, поетично-музикална програма с участието на ученици  от  ОУ "Цар Симеон І " - с. Павелско и поднасяне на венци и цветя.

Нека заедно да сведем глави пред героизма, саможертвата и безсмъртното дело на българския национален герой, призовават организаторите на проявите.